Ono Ha Ittō Ryū


Ono Ha Ittō Ryū (小野 派 一刀 流) is de Kenjutsu (剣 術) school opgericht door Ono Jirōemon Tadaaki (1565-1628), zelf student en directe opvolger van Itō Ittōsai Kagehisa, stichter van Ittō Ryū (一刀 流) .

Ittō Ryū (一刀 流) staat voor "één zwaard school" (of "één slag school") en Ono Ha Ittō Ryū (OHIR) kan vertaald worden als de Ono fractie van Ittō Ryū.

 

 OHIRSymbol

 

Ono Ha Ittō Ryū werd één van de officiële zwaardscholen van het Tokugawa shogunaat (samen met Shinkage-ryu). Veel van de feodale domeinen in Japan hebben in die tijd dan ook de school als hun officiële systeem aangenomen. De hoofdlijn zou echter van Edo (Tokio) naar het Tsugaru-domein verhuizen, tot Sasamori Junzō (16e Sōke), de school terug naar Tokio bracht.

Het doel van de school is om de tegenstander met één slag te verslaan, vandaar de naam "Ittō" (一刀) die moet worden geïnterpreteerd als "één slag". De verwijzing naar "één" is ook filosofisch en geeft aan dat alles begint en eindigt met één. Maar "één" verwijst ook naar Kiri-otoshi (snijden door te laten vallen), de basistechniek van de school. Toch wordt gezegd dat de stoot of Tsuki (突 き) de meest gevreesde techniek in Ittō Ryū is.

 

Meer informatie over Ono Ha Ittō Ryū vindt u in het volgende artikel: Ono Ha Ittō Ryū, an introduction

FaLang translation system by Faboba